Over VrouwenZaken

Door admin


VrouwenZaken, vrouw en zaken, onlosmakelijk met elkaar verbonden in 2019. Bijna elke vrouw werkt zelf om de kost te verdienen. Vergeleken met 60 jaar geleden zorgen we niet alleen meer puur en alleen voor het huishouden (hoe combineer jij dat trouwens?). Het is zo ontzettend essentieel om te lezen over carrières, wie doet wat nou en wat waar loop ik als millennial vrouw tegen aan? Ja, over het algemeen zie je je collega’s vaker dan je vrienden of je partner. Er is zoveel stress in het bestaan van een ‘zou eigenlijk al volwassen moeten zijn’ vrouw. Kopzorgen ontstaan door druk, door de maatschappij dat je alles moet kunnen op je 28e. Een succesvolle baan, een koophuis en een sociaal leven. Waar je tal van blogs vindt over gezond en verantwoord eten of de beste plekken waar je je zomervakantie in 2019 het beste kunt spenderen, is er maar één blog puur en alleen gericht op vrouwen en carrière: VrouwenZaken. 

Anno 2019 zoekt (bijna) iedereen zijn klachten op internet voordat je naar de huisarts gaat. Een verstandige meid is goed voorbereid, toch? Maar alles wat gerelateerd is aan carrière en je toekomstplannen, daar krijg je af en toe ook chateau migraine van (en nee, niet door een aantal flesjes Sancerre van afgelopen nacht). Hoe vaak horen we in de media niet over burn-outs? Wat trouwens officieel is erkend als beroepsziekte (sinds mei 2019). Waar let ik op bij dubieuze vacatureteksten? Wat voor type contract heb ik precies? 

VrouwenZaken is in 2019 opgericht als online platform om juist deze belangrijke groep vrouwelijke millenials van informatie te voorzien. Dus zoek jij een nieuwe baan in tijden van onbegrensde carrièremogelijkheden? Wil je weleens lezen wat een advocate op de Zuidas precies doet? Of hoe een begrafenisondernemer omgaat met emotionaliteit op werk? Hoe ga je om met afgunstige collega’s? Wat er van belang is om een eigen onderneming te starten of gewoon omdat je leuke flauwe kantoorhumor wilt lezen op de dinsdagmorgen onder je business review? Dan is VrouwenZaken hét platform wat je zoekt.

Wil jij graag schrijven over jouw (fantastische) baan? Wat doe je nou precies en hoe leg je dat in Jip en Janneke taal uit op een verjaardag? Wat waren de dingen wat je van tevoren niet wist en waar je tegenaan loopt? Neem contact op met redactie@vrouwenzaken.com en help jouw mede ZakenVrouw om over jezelf en je baan te schrijven. 

Valerie (founder)
Valérie heeft dé formule gevonden om haar passie schrijven te combineren met haar master in bedrijfskunde (HRM). Na 1,5 jaar te hebben gewerkt in HR heeft ze besloten zich volledig te storten op schrijven. Naast haar eigen platform VrouwenZaken met Anneloes schrijft ze voor LotteLust, ze.nl, Amayzine en VIVA. 

Anneloes (founder)
Anneloes is in 2015 de website LotteLust.nl gestart, met nu maandelijks 1,6 miljoen pageviews hét platform voor vrouwen & seksualiteit. Met een diploma in (communicatie) en jarenlang ervaring in de online media wereld is ze in 2019 het nieuwe platform VrouwenZaken gestart met Valérie.