Eerder las je al over bedrijven die zijn ontstaan door het coronavirus en bedrijven die een mooi initiatief namen in de strijd tegen het virus. Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar er zijn echt bedrijven die door corona een enorme groei meemaken. We moeten met zijn allen zo veel mogelijk thuis blijven en dit heeft een erg groot impact op ons consumptiegedrag. We hebben ineens tijd om Netflix, Videoland en andere streamingdiensten te gebruiken. In plaats van te dineren in een restaurant, laten we onze favoriete maaltijd thuis bezorgen. Voor de vrijgezellen onder ons kunnen zij toch nog wat gezelschap zoeken op de datingapps. We maken gebruik van andere diensten en kopen wellicht andere goederen in, zoals zeep. Lees nu welke bedrijven een ontzettende succesvolle tijd doormaken!

1. Plexideal.nl
Toen de intelligente lockdown net van start was gegaan besloten veel supermarkten om hun personeel te beschermen door plexiglas bij de kassa te plaatsen. Hierdoor zitten de kassières veilig achter een plexiglas plaat. Bedrijven die dit soort platen verkopen zien daarom ook een enorme groei in de verkoop. Het bedrijf Plexideal.nl verkocht eerder op één dag ongeveer 30 plexiglasplaten per dag. Na de nieuwe maatregelen die per 24 maart ingingen verkocht het bedrijf dubbel zo veel platen per dag. Echter zal het wel een tijdelijke groei zijn. Zo’n plaat plaats je één keer in een taxi of in de supermarkt. Wanneer iedereen is voorzien van plexiglas zal de verkoop waarschijnlijk weer wat afnemen.
2. Seepje
De wereldwijde behoefte aan zeep is ontzettend groot. Het merk Seepje heeft ook de afgelopen paar maanden een ontzettende stijging gezien in de vraag naar handzeep. Het merk maakt duurzame wasmiddelen, allesreinigers, afwasmiddelen, wasverzachters én handzepen. Afgelopen november werd de eerste handzeep van Seepje gelanceerd. De verkoop van de zepen van Seepje is sinds de uitbraak van het coronavirus vertienvoudigd!
3. Picnic
Picnic is op zoek naar honderden nieuwe medewerkers. De online supermarkt krijgt namelijk erg veel extra bestellingen. Door de coronacrisis zijn er meer mensen die boodschappen willen hebben dan Picnic kan bezorgen. Er zijn ook veel meer nieuwe aanmeldingen. Het aantal nieuwe gebruikers dat zich normaal per week aanmeldden komt er nu per dag bij. Het gevolg hiervan is dat niet iedereen de boodschappen kan bestellen omdat het maximale aantal bezorgmomenten snel vergeven is. Het is dus een zeer drukke periode voor het bedrijf.
4. Philips
Wist je al dat Philips ooit begon als gloeilampenproducent? Vandaag de dag is het bedrijf onmisbaar voor de samenleving. Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de beademingsapparatuur van Philips op dit moment als warme broodjes over de toonbank gaan. Overheden bestellen de apparaten massaal. Philips gaat de komende maanden 2000 tot 4000 beademingsapparaten produceren. Er worden dus vier keer meer beademingsapparaten gemaakt. Ook worden er onder andere extra röntgen- en CT-scanners extra geproduceerd.
5. Zoom Video Communications
De leverancier van videoconferentiediensten is waarschijnlijk de echte winnaar van de profiterende bedrijven. Voorheen werden de apps van Zoom dagelijks 85.000 keer gedownload. Nu is dit 240.000 keer per dag. Met de diensten van Zoom kunnen mensen videobellen met een groep van maximaal 100 mensen. Ideaal voor bijvoorbeeld vergaderingen en online lessen. Het platform wordt ook door veel particulieren gebruikt tijdens de vrije tijd om zo bijvoorbeeld met een groep vrienden tegelijk te kletsen. Op zich is Zoom een veilig en fijn platform om te gebruiken. Iedereen die de vergadering bijwoont krijgt een uitnodigingscode om zo in het gesprek te komen. Als deze uitnodigingscode gedeeld wordt met buitenstaanders kunnen deze makkelijk in een Zoom meeting. Dit was gebeurd tijdens een online les van een Zoetermeerse school. Tijdens de les kwamen er porno beelden in beeld. Hierna is de school meteen gestopt met het gebruiken van Zoom.
6. Jumbo puzzels
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat veel mensen tijdens de zelfisolatie massaal opzoek gingen naar bezigheden binnen huis. Er was al gauw een nieuwe hobby ontstaan bij menig thuisblijvers, namelijk puzzelen! De bedrijven achter deze puzzels merkten dit natuurlijk ook! Onder andere het bedrijf Jumbo signaleerde een snelle verkoopgroei in puzzels van alle soorten en maten. De online verkoop is nu drukker dan tijdens de Sinterklaas- en kerstperiode.
7. Disney+, Netflix en Videoland
Sinds iedereen thuis moet blijven is er een enorme groei bij streamingdiensten. Tussen 14 maar en 16 maart verdriedubbelde de aantal aanmeldingen bij Dinsey+ ten opzichte van een week eerder. Dit is best logisch aangezien kinderen ook constant thuis zijn terwijl de ouders aan het thuiswerken zijn. Netflix zag ook een grote groei. Het bedrijf heeft 47% meer abonnees dan normaal. Dit is een minder grote groei als Disney+, maar als marktleider heeft Netflix hier geen last van. Bij onze Nederlandse streamingdienst Videoland zag sinds het begin van de thuiswerkmaatregelen ook een grote groei. Het aantal klanten van Videoland is namelijk verdubbeld. Deze groei nam fors toe nadat seizoen twee van ‘Mocro Maffia’ online kwam. Deze release werd twee weken eerder dan gepland online gezet, omdat veel mensen ernaar vroegen.
8. Thuisbezorgd
Bij het maaltijdbestelbedrijf Thuisbezorgd is het door her coronavirus ongekend druk. Sinds de uitbraak van het virus hebben ongeveer 2000 nieuwe restaurants zich aangemeld bij het platform. Er wordt met man en macht gewerkt om deze restaurants online te plaatsen. Het bedrijf heeft zelfs extra personeel aangenomen om de aanmeldingen versnelt te kunnen verkwerken. Ook breidt het bedrijf de eigen bezorgdienst Scoober uit. Je kunt de bezorgers van deze dienst herkennen aan de oranje elektrische fietsen. De bezorgdienst is nu beschikbaar in 14 Nederlandse steden. Hiermee wilt Thuisbezorgd restaurants de mogelijkheid geven om ook over te gaan op bezorgen zonder dat ze hier bezorgers voor in hoeven te huren.
9. Squla
Squla is een online oefenprogramma voor thuis met meer dan 70.000 spellen en quizzen in alle schoolvakken. Squla maakte een mooi gebaar naar alle basisschoolkinderen. De kinderen kunnen tijdens schooltijd gratis gebruik maken van de website. Normaal maken 60.000 leerlingen, ouders en docenten gebruik van de website. Sinds de sluiting van de scholen is dit gestegen naar 240.000 per dag. Door de enorme toestroom van gebruikers hadden de servers van het bedrijf het erg moeilijk. Er is dag en nacht doorgewerkt om de servercapaciteit te vergroten. Squla raad de gebruikers aan om de piekuren van de website te vermijden, zodat iedereen gebruik kan maken van de site.
10. Flow Traders
Misschien heb je de aflevering van ‘Zondag met Lubach’ wel gezien waarin Arjen Lubach uitlegde hoe flitshandelaren te werk gaan. Bij flitshandel worden aandelen in een zeer korte tijd gekocht en verkocht. Als je een aandeel in België voor €10 euro kan kopen en deze kan verkopen in Nederland voor €10,01 maak je dus winst. Wanneer je binnen een fractie van een seconde koopt, verkoopt en meteen weer koopt, kun je met kleine koersverschillen grote winsten maken. Dit gebeurt er bij Flow Traders maar dan met grote bedragen. Het bedrijf profiteert wanneer de beurs onrustig is, wat nu het geval is. Dit kwartaal heeft Flow Traders hierdoor bijna 14 keer meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Om dit te behalen sliepen 70 medewerkers van het bedrijf in tentjes in het kantoor. Om ook een steentje bij te dragen is het donatiebudget van Flow Traders verhoogd naar 2,5 miljoen euro. Dit bedrag gaat onder andere naar het Erasmus MC en de voedselbank.
Meer quarantainezaken:
Deze bedrijven zijn ontstaan door het coronavirus
Deze bedrijven maakten een mooi gebaar tijdens het coronavirus
Thuiswerken: tips voor een productieve werkdag